Schaarstementaliteit

Er zijn twee soorten mindsets die bedacht zijn door de auteur van “De 7 gewoonten van zeer effectieve mensen”, Stephen Covey. Dit zijn de schaarstementaliteit en de overvloedmentaliteit. De schaarstementaliteit gaat meer focussen op wat we niet hebben en onze grenzen. Een overvloedmentaliteit gaat over het creëren van kansen en geloven dat er genoeg middelen zijn waarvan iedereen kan profiteren.

Iemand met een schaarste mindset zal opgaan in wat er ontbreekt in iemands leven. In die situatie krijgt de mind het druk met piekeren en houdt ons tegen van toegang tot wat we willen in het leven. Een schaarste mindset zal zich richten op beperking en duidelijke obstakels die ons succes ernstig kunnen beperken. Als je jezelf beperkt met je overtuigingen en acties, sta je er niet voor open om de overloed te ontvangen of erkenen die je omringt.

Voor een schaarste mindset is er nooit genoeg. Deze personen worden wakker in de ochtend en denken dat ze niet genoeg slaap hebben gehad of niet genoeg tijd zullen hebben om alle dingen te bereiken die ze die dag zouden kunnen bereiken. Maakt niet uit wat het is, de schaarste mindset is erop gericht te erkennen wat niet beschikbaar is.

Meer weten? Neem contact met me op voor een coachingsessie op basis van donatie. Surf naar de site van: Steve De Weerdt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *