Ontwikkel een mindset van dankbaarheid met deze 4 methoden

Soms kan het leven mensen ondankbaar en pessimistisch maken. Hierdoor zijn ze erg ongelukkig met hun leven en zijn altijd gefocust op de dingen die ze niet hebben. Zelfs als je merkt dat je in zo’n situatie bent, kun je een mindset van dankbaarheid ontwikkelen als je onderstaande technieken volgt:

Methode 1. Wees dankbaar als je wakker wordt

Zodra je ‘s ochtends je ogen opendoet en uit bed komt, zet je je dankbaarheidshoed op. Een goede techniek hier is om na te denken over drie dingen waar je dankbaar voor bent. Maak deze gevoelens van dankbaarheid zo sterk als je kunt.

Je hoeft niet aan de belangrijkste dingen in je leven te denken om dankbaar voor te zijn. Het belangrijkste hier is dat je sterke gevoelens hebt rondom dankbaarheid. Dus als je een goede vriend in je leven hebt, die je altijd gesteund heeft en die je helpt op alle mogelijke manieren, dan kunt je hier dankbaar voor zijn.

Waarom zou je niet dankbaar zijn voor het feit dat je nog een dag voor de boeg hebt als je wakker wordt? Denk eens aan een maandagochtend. Veel mensen worden op maandagochtend wakker en worden meteen depressief omdat ze een volle week werk voor de boeg hebben. Als je dankbaar bent, ben je dat ook voor het leven zelf, welke dag het ook is.

Meer weten? Neem contact met me op voor een coachingsessie op basis van donatie. Surf naar de site van: Steve De Weerdt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *