Dankbaarheid

Als je aan het woord “dankbaarheid” denkt, wat betekent dit voor jou? Ik geloof dat het daar allemaal om draait Dankbaar zijn voor wat je hebt, je zegeningen tellen, echt dankbaar zijn voor alles wat je hebt Je ontvangt en waardeert simpele dingen in je leven die echt belangrijk zijn.

Wees dankbaar dat je elke ochtend als je wakker wordt nog een dag van je leven hebt. Een van de beste manieren om te begrijpen wat dankbaarheid is,  is om alles als een wonder te beschouwen – het feit dat je leeft, dat je een dak boven je hoofd hebt, er voedsel en water voor je beschikbaar is, enzovoort. De echte kunst van dankbaar zijn is om voortdurend bewust te worden van wat je hebt, maakt niet uit hoe klein het is. De meeste mensen hebben de neiging zich te concentreren op de dingen die ze niet hebben. De wet van Aantrekking zal hun gebrek blijven geven als ze hiermee doorgaan.

Als je regelmatig je dankbaarheid betuigt, maak je een overgang van altijd focussen op gebrek naar focussen op de overvloed die je nu hebt. Het aannemen van een attitude van dankbaarheid heeft gezondheidsvoordelen. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat dankbaarheid mensen gelukkiger en meer veerkrachtig maakt voor de uitdagingen van het leven.

Meer weten? Neem contact met me op voor een coachingsessie op basis van donatie. Surf naar de site van: Steve De Weerdt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *