Begin met het vinden van geluk in wat je hebt

Een van de beste manieren om dingen te vinden om dankbaar voor te zijn, is door te zoeken naar geluk in de dingen in je leven die je nu hebt. De meeste mensen behouden hun dankbaarheid voor het ontvangen van de grotere dingen in het leven zoals het ontmoeten van de partner van je dromen, promotie krijgen op het werk of het krijgen van een baby.

Als je op deze manier denkt, moet je veranderen. Hier zijn enkele dingen die je kunt proberen en die erg makkelijk zijn om te doen: Zodra je elke dag wakker wordt, wees dankbaar dat je nog een dag van je leven hebt. Als je op deze manier naar je leven kijkt,  bepaal je zelf je geluk en het zal je helpen te waarderen hoe je leven er nu uitziet.

Als je erover nadenkt, zijn er zoveel dingen in je leven waar je dankbaar voor kunt zijn. Gewoon door hier aan te denken, geeft het je leven een echte lift en zal je een stuk gelukkiger maken. Kies er nu voor om de kleinere dingen in het leven die je meestal als vanzelfsprekend beschouwt, om er dankbaar voor  te zijn.

Kijk naar de kleine dingen om je heen

Het leven zit vol met kleine dingen die je gemakkelijk als vanzelfsprekend kunt beschouwen. Als je naar deze kleine dingen begint te kijken, kan het je echt helpen om je leven veel meer te waarderen. Bijvoorbeeld: word meer bewust van de natuur. Als je een prachtige vlinder ziet, wees dankbaar dat de natuur je deze prachtige dingen kan tonen.

Hoe zit het met het eten dat elke dag op je tafel verschijnt? Hoe zit het met het feit dat je lucht hebt om te ademen en de energie hebt om dingen te doen die je nodig hebt en wilt doen? Ja, deze dingen zijn eenvoudig maar wanneer je ze echt begint te erkennen en waarderen, dan zul je nog meer gelukkiger zijn met jouw leven.

Zet de dingen in perspectief met dankbaarheid

Als je een dankbare houding ontwikkelt, zal het je echt helpen de dingen in perspectief te plaatsen. Soms heb je dagen dat alles voor je mis lijkt te gaan. Wanneer je dit soort dagen ervaart, gebruik je kracht van dankbaarheid om jezelf eraan te herinneren dat elk probleem een kans is voor jou om te groeien.

Meer weten? Neem contact met me op voor een coachingsessie op basis van donatie. Surf naar de site van: Steve De Weerdt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *